Even voorstellen

Wie is Carola Rood en wat kan uitvaartfotografie voor u betekenen?


Wie is Carola Rood?

Al vele jaren was ik met fotografie bezig, in 2009 besloot ik om naar de Fotovakschool te gaan. Na het afronden van mijn opleiding heb ik mijn eigen fotografie bedrijfje opgestart.

Een onderdeel van mijn bedrijfje is het fotograferen van uitvaarten. Het is voor mij belangrijk dat ik uw verdriet iets draaglijker kan maken door middel van een mooie fotoreportage. Het is niet altijd eenvoudig voor mij omdat het zien van verdriet mij ook raakt. Maar het fotograferen van een afscheid van een dierbare is voor mij zo dankbaar, mijn werk kan voor u op een later tijdstip van zoveel waarde zijn.
Als fotograaf ben ik dichtbij maar toch op de achtergrond aanwezig en werk ik op een geduldige manier volgens uw wensen.


Wat kan uitvaartfotografie voor u betekenen?

Bij een uitvaart wordt niet direct aan een fotoreportage gedacht. U hebt hele andere dingen aan uw hoofd en waarschijnlijk dringt niet alles wat er om u heen gebeurt tot u door.

Tijdens de uitvaart richt u zich op elkaar en op het afscheid van uw dierbare. Van dit afscheid houdt u over het algemeen weinig tastbaars over, de bloemen, tekeningen en dergelijke verdwijnen. Ook herinnert men zich vaak weinig van hoe de dag verlopen is en wie er aanwezig waren.

Daarom is het juist voor velen juist bijzonder prettig om een fotograaf bij het afscheid aanwezig te laten zijn. De foto’s kunnen helpen bij het verwerken van het verdriet en laten u het afscheid, waarvan vaak veel langs u heen is gegaan, op een moment dat u er aan toe bent weer beleven.

De foto’s kunnen erg waardevol zijn bij het verwerken van het verdriet en kunnen ook voor jongere kinderen of mensen die niet aanwezig konden zijn een herinnering voor later zijn.